Nastanek nove rezine

Po prvih pogovorih med vpletenimi stranmi je mešanje Frutabele obrodilo prve sadove. Na dan je prišlo pet novih okusov, na kolesarjih pa je bilo, da izberejo pravega, ki bo ugledal luč sveta.

Drugi obisk kolesarjev na sedežu družbe Fructal je, poleg predstavnika Kolesarske zveze Slovenije, štel tudi mladinskega reprezentanta in obetavnega kolesarja Žiga Jermana ter najboljšo gorsko kolesarko v Sloveniji, Tanjo Žakelj. Preizkušanju in ocenjevanju vzorcev je sledil še obisk proizvodnje linije. Ostali testni vzorci so bili poslani v preizkus več kot 10 različnim slovenskim profesionalnim kolesarkam in kolesarjem, ki so nato skorajda enoglasno izbrali najbolj primeren okus in sestavo rezine, ki je šla potem že v redno proizvodnjo.

Odlični kolesarji in športniki Luka Mezgec, Kristijan Koren, Tanja Žakelj, Matej Mohorič, Jan Polanc, Luka Pibernik, selektor cestne reprezentance Gorazd Štangelj, športni direktor Martin Hvastija ter generalni sekretar in nekdanji kolesar Aleš Kalan so le nekateri, ki so s svojimi mnenji pri procesu soustvarjanja poskrbeli, da ima nov produkt ob primernem okusu tudi ustrezno energijsko vrednost, živilsko sestavo ter fizično strukturo.

Nova rezina ima tako okus banane in jabolka, višjo energijsko vrednost kot ostale, vsebuje magnezij in je hkrati v celoti sestavljena tako, da omogoča enostavno zaužitje za dodatno energijo na kolesu.

»Na naši poti k novemu okusu smo res poskušali narediti vse, kar je bilo mogoče, da bi novo rezino naredili čim bolj po meri kolesarjev. Zelo veseli bomo, če bodo to po profesionalcih potrdili tudi vedno bolj številni rekreativni kolesarji,« so ob tem sporočili iz Fructala.